Zamknięty przez: TvBraniewo24 2010-07-14, 18:49 |
Pytania do burmistrza odc.2 |
| Autor |
Wiadomość |
TvBraniewo24
Administrator
|
Wysłany: 2010-07-01, 09:16 Pytania do burmistrza odc.2
|
|
|
| Tutaj zadajemy pytania do odc. 2 |
|
|
|
 |
wujo
Szara eminencja
|
Wysłany: 2010-07-01, 21:47 Oznakowanie miasta
|
|
|
1. Mam pytanie odnośnie lepszego oznakowania miasta. Czemu tabliczki z nazwami ulic są tylko na skrzyżowaniu a ich ilość można policzyć na palcach jednej dłoni? Sądzę, że takie tabliczki przydałyby się przy każdym skręcie z głównych ulic do ulic mniejszych a szczególnie na braniewskim rondzie. To znacznie sprzyjałoby orientacji w mieście dla przyjezdnych.
2. Moje drugie pytanie dotyczy braniewskiego stadionu. Wiem i cieszę się bardzo, że jest Pan miłośnikiem piłki nożnej, ale czy nie zaniepokoił Pana stan w jakim braniewski obiekt sportowy się znajduje? Idąc po trybunie można sobie nogi połamać z powodu nierówności, upadając przy tym nadziać się na sterczące pręty lub drut kolczasty, o wyglądzie i stanie ławek już nie wspominając. Jako że Zatoka powróciła do III ligi to może wypadałoby o to zadbać? Również uważam, że miejscu obecnego "kortu" tenisowego powinien powstać kort o nawierzchni z mąki ceglanej, taki jaki jest chociażby w Pasłęku.
Pozdrawiam i liczę, że moje pytania nie pozostaną bez odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Gali
|
Wysłany: 2010-07-02, 23:57
|
|
|
Pyt 1.
W naszym mieście jest wiele miejsc w których nad chodnikami zwisają gałęzie drzew na dość niską wysokość, podam przykład: chodnik obok biedronki od strony rzeki prowadzący na bazar, to nie jest jedyne miejsce zaniedbane pod tym względem.
Miasto powinno kontrolować to jak rozrastają się drzewa czy też jakieś krzaki.
Proponuje Panu Burmistrzowi zostawić samochód i przejście się po naszym mieście od czasu do czasu,.
Pyt 2.
Wiem, że teren przy moście na ulicy Gdanskiej (ten ogrodzony od niedawna płotem) należy teraz do jakiegoś prywatnego właściciela, czy wie Pan może co planuje z tym terenem zrobić obecny właściciel, jakby nie było jest to prawie centrum miasta. Przez bardzo długi czas nic tam sie praktycznie nie dzieje, rozkopali ten teren i tyle.
Pyt 3.
W poprzednim odcinku mówił Pan o dewastacji pojemników na śmieci, być może warto pomyśleć nad zakupem i zamontowaniem trudniejszych do zniszczenia pojemników na śmiecie (betonowe czy coś), może warto zwiększyć liczbę kamer które są w naszym mieście? Monitoring działa odstraszająco na takich bezmyślnych ludzi którzy niszczą wspólne dobro. |
|
|
|
 |
wujo
Szara eminencja
|
Wysłany: 2010-07-04, 17:50
|
|
|
| Mam również pytanie dotyczące okolic dworca. Bardzo fajnie, że sam budynek dworca jest remontowany. ale co z nawierzchnią w jego okolicach? Nie wiem jak tamtędy przejeżdżają autobusy... To jest miejsce, w którym podróżni mają pierwszy kontakt z miastem i od razu wyrabiają sobie opinię na temat naszego miasta. Proszę zwrócić na to uwagę, przecież jest to "rzut beretem" od UM... |
|
|
|
 |
aguha
|
Wysłany: 2010-07-08, 11:31
|
|
|
| moje pytanie dotyczy schroniska dla zwierząt a raczej jego brak , czy w najbliższym czasie miasto i gmina planują jakieś konkretne rozwiązania dotyczące tego wcale nie małego problemu? |
|
|
|
 |
zatoka
|
Wysłany: 2010-07-09, 17:10
|
|
|
| Panie Burmistrzu co z braniewskim portem w ramach międzyregionalnego projektu "Pętla Żuławska"??Czy są już konkretne decyzje?? |
_________________ zatokabraniewo.futbolowo.pl |
|
|
|
 |
zatoka
|
Wysłany: 2010-07-09, 19:44
|
|
|
| Umowa na budowę drugiego Orlika podpisana z czego bardzo się cieszę.Czy jest szansa że w przyszłości taki kompleks powstanie w górnej części miasta np. okolice osiedla wojskowego??? |
|
|
|
 |
zatoka
|
Wysłany: 2010-07-11, 09:33
|
|
|
| Czy w Braniewie planowany jest HOTSPOT czyli otwarty publicznie punkt dostępu do Internetu ???? |
|
|
|
 |
Gali
|
Wysłany: 2010-07-13, 22:13
|
|
|
Drogowcy łatając dziury chyba nie myślą, używają do tego żwiru oraz smoły która jak widac podczas upałów topi się i strasznie smierdzi oraz przykleja sie do opon samochodów a następnie ląduje na nadkolach i niszczy nasze auta.
Czy jest jakis sposob aby wpłynąć jakoś na drogowców którzy zajmują sie remontami naszych dróg miejskich? |
|
|
|
 |
mikles
|
Wysłany: 2010-07-14, 13:40
|
|
|
| Mam pytanie czy mogł by pan jakos wpłynąć na to aby boisko znajdujace sie przy ulicy Jana Matejki było co jakis czas koszone ostatni raz miało to miejsce okolo miesiac temu a trawa siega kolan. Jak tam mozna grac w piłke?? |
|
|
|
 |
|
|