Forum Telewizji Braniewo24 Strona Główna Forum Telewizji Braniewo24

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: TvBraniewo24
2010-07-26, 14:50
Pytania do burmistrza odc.3
Autor Wiadomość
TvBraniewo24
Administrator

Wysłany: 2010-07-14, 18:48   Pytania do burmistrza odc.3

Prosimy o kolejne pytania do Burmistrza Miasta Braniewa tym razem do odc. nr 3.

Uwaga!
W związku z dużym zainteresowaniem programem wprowadzamy krotki regulamin.

1. Pytania do programu "Panie burmistrzu, a ja się pytam" można zadawać tylko i wyłącznie za pośrednictwem naszego forum, w dziale "Panie Burmistrzu a ja się pytam".

2.Pytania do kolejnego odcinka, mozna zadawać od chwili pojawienia się na forum działu z nr kolejnego odcinka do poniedziałku poprzedzającego środowe nagranie (program realizowany jest co 2 tygodnie).

3 Każdy internauta ma prawo do zadania 2 pytań w jednym odcinku.

4.W przypadku dużej ilości pytań zastrzegamy sobie prawo do wyboru pytań, które przedstawimy w najbliższym odcinku. Pytania niewykorzystane w danym odcinku zostaną przedstawione w kolejnych odcinkach.

5.Zaznaczenie pytań przez moderatora na niebiesko oznacza, że pytania zostały zapisane na listę pytań do danego odcinka.

guguś 

Wysłany: 2010-07-15, 19:00   

Nawiązując do 2 odcinka bardzo żałuje, że Pan Burmistrz nie podszedł do mam i dzieciaczków na placu zabaw i nie spytał co o nim sądzą - myslę, że każdy miałby coś do powiedzenia. Na placu nie ma huśtawek dla małych dzieci - np. gumowych "koszyczków", te które są są drewniane i bardzo cięzkie i napewno nie nadają się dla maluchów. Zjeżdzalnie mają za krótki "ślizg" na końcu i dzieciaczki przy wypadają ze ślizgawki na piach. Wystarczyło by zamienić 2 huśtawki na gumowe i zmienić 1 ślizg w ślizgawce na dłuższy przy kopńcu. Może udało by się troszkę zmodernizowac plac zabaw żeby był bezpiecznieszy?

kamil 
kamil

Wysłany: 2010-07-15, 20:41   

Panie burmistrzu !!! Czy mógł by powstać klub unihokej-owy w Braniewie ??

mikles 

Wysłany: 2010-07-15, 21:08   

Mam pytanie czy mogł by pan jakos wpłynąć na to aby boisko znajdujace sie przy ulicy Jana Matejki było koszone czesciej jest ono koszone raz w miesiacu gdy trawa siega kolan. Jak ma miejsce to teraz. Ja sie pytam jak mozna tam grac w piłke

Marta 

Wysłany: 2010-07-16, 22:31   

Panie Burmistrzu a co z progami spowalniającymi na ul. Grota Roweckiego, temat pewnie Panu znany, czy kiedyś powstaną te progi? czy czekamy aż stanie się tragedia i ucierpi na tym dziecko. Przerażające jest to jakie prędkości rozwijają kierowcy na tej ulicy, szczególnie na odcinku z kostki brukowej.
Druga sprawa dotyczy dużej przestrzeni na Osiedlu obok przedszkola wojskowego gdzie znajduje się "plac zabaw" jeśli można takt to nazwać, do tego boisko do koszykówki zarastające trawą i dużo trawy. Czy nie można tego wykorzystać i zrobić podobnego placu zabaw z boiskiem jak przy rondzie.

grozny12321 

Wysłany: 2010-07-17, 08:24   

mikles napisał/a:
Mam pytanie czy mogł by pan jakos wpłynąć na to aby boisko znajdujace sie przy ulicy Jana Matejki było koszone czesciej jest ono koszone raz w miesiacu gdy trawa siega kolan. Jak ma miejsce to teraz. Ja sie pytam jak mozna tam grac w piłke

Burmistrz niestety nie pomoże ci z tym problemem ponieważ boisko należy do spółdzielni mieszkaniowej. I to ona jest jego gospodarzem . Ta kwestia jest im dobrze znana, oczywiście włącznie z dziurami i kraterami w murawie. Niestety nic sobie z tego nie robią.

grozny12321 

Wysłany: 2010-07-17, 08:28   

guguś napisał/a:
Nawiązując do 2 odcinka bardzo żałuje, że Pan Burmistrz nie podszedł do mam i dzieciaczków na placu zabaw i nie spytał co o nim sądzą - myslę, że każdy miałby coś do powiedzenia. Na placu nie ma huśtawek dla małych dzieci - np. gumowych "koszyczków", te które są są drewniane i bardzo cięzkie i napewno nie nadają się dla maluchów. Zjeżdzalnie mają za krótki "ślizg" na końcu i dzieciaczki przy wypadają ze ślizgawki na piach. Wystarczyło by zamienić 2 huśtawki na gumowe i zmienić 1 ślizg w ślizgawce na dłuższy przy kopńcu. Może udało by się troszkę zmodernizowac plac zabaw żeby był bezpiecznieszy?

Dać ci palec a odgryźć chcesz rękę. Zrobić coś dla ludzi to i tak będą narzekać. Polska mentalność.

b-wo 

Wysłany: 2010-07-17, 12:01   

a co z pytaniami z poprzedniego odcinka np od użytkownika Gali

b-wo 

Wysłany: 2010-07-17, 12:04   

czy plac za nowym budynkiem przy rondzie moze zostac uporzadkowany ? Są tam pręty gruz itp.

guguś 

Wysłany: 2010-07-17, 16:48   

grozny12321 napisał/a:
guguś napisał/a:

Dać ci palec a odgryźć chcesz rękę. Zrobić coś dla ludzi to i tak będą narzekać. Polska mentalność.

chyba coś źle przeczytałeś - nikt nie narzeka, cieszymy sie ze plac zabaw powstał w Braniewie prosimy tylko o to aby go zmodernizowac a to nie sa jakies ogromne inwestycje a dzieci napewno skorzystaja. Najwidoczniej nie korzystasz z placu i nie widzisz ile dzieci dziennie płacze jak dostanie w glowe ciezka drewniana hustawka. :(

Braniewiankaa 
mieszkaniec

Wysłany: 2010-07-17, 22:23   

Panie Burmistrzu mam pytanie dotyczące stadniny konnej w Braniewie.Powiem wprost stadnina upada z powodu braku finansów.Do stadnini uczęszcza ogromna ilość osób chętnych do nauki jazdy konnej , osoby bardziej wyszkolone chętnie startują w zawodach konnych lecz bardzo często są zmuszone do rezygnacji z zawodów z powodu braku fuduszy a jak wszystcy wiedzą zawody wcale nie są tanie .Nie miło jest rezygnować z marzeń ale nic nie można poradzić jeżeli choć reprezentuje to Braniewo to i tak nie jest to dofinansowywane .Tak samo jak hala kryta całkowicie sie burzy dach przecieka okna są nie szczelne ani nic.Pporsotu wszystko upada..

basket 

Wysłany: 2010-07-19, 23:39   

Panie burmistrzu mam pytanie, jestem poza Braniewa, moją pasją jest koszykówka. Odkąd przyjechałem do Braniewa, zaczęto otwierać nowe boiska. Cieszę się bardzo na otwarcie już kolejnego boiska do koszykówki(mam na myśli boisko na rondzie) ale mam lekkie zastrzeżenia:
1)kosz od strony jednostki jest przekrzywiony
2)nawierzchnia jest jak na parking podziemnym[śliska-nie raz widziałem jak młodzież się tam wywalała]
3)najgorzej jest z koszem od strony ronda, jest dobrze zamontowany , prawidłowa wysokość, ale jak się rzuca za linii 6 metrów piłka zahacza o gałęzie.;/ może można je przyciąć, wbrew pozorom to bardzo przeszkadza.
Mam nadzieję, że da się coś z tym zrobić. ;) pozdrawiam

Julka 

Wysłany: 2010-07-20, 18:03   

Panie Burmistrzu!
Miasto z roku na rok jest coraz ładniejsze i bardziej zadbane. Sielankowy nastrój burzy jednak w mojej ocenie istniejące ZOO a właściwie warunki jakie tam panują. Serce się kroi na widok misia leżącego na betonowej posadzce albo tygrysa, który dobrze łap rozprostować nie może. Czy jest szansa zapewnienia tym zwierzętom lepszych warunków życia a właściwe godnej śmierci? Może warto po raz kolejny zorganizować referendum w sprawie likwidacji ZOO (odsprzedanie zwierząt do większych ZOO

kogut4244 

Wysłany: 2010-07-21, 19:08   

Witam !
Mam Pytanie !!
Są takie ulice gdzie asfalt jest odnawiany a obok ulica już nie, tak jest na złączeniu ulicy dąbrowskiego z ul. Kopernika !
Czy kiedy kolwiek zostanie odnowiony tam asfalt ?
Pozdrawiam !

kali20001 

Wysłany: 2010-07-23, 22:24   Re: Pytania do burmistrza odc.3

Panie Burmistrzu.

Pytanie 1:

Dlaczego nikt nie kontroluje firmy która kładzie chodnik w parku tuż obok amfiteatru, chodnik jest kładziony na piasek z małą warstwa cementu, przecież każdy dobrze wie że taki chodnik długo nie poleży, tym bardziej że jest z górki.

Pytanie 2:

Kto zezwolił na otawrcie parku piwnego tuż obok starej baszty na ulicy Gdańskiej? Ten ktos kto wydał pozwolenie powinien sie dwa razy zastanowic, gdyz ta baszta nie jest nowym budownictwem i w każdej chwili może runąć.

Pytanie 3:

Kto zatwierdził projekt związany z wysepką na ulicy Kościuszki tuz obok starego Ośrodka Zdrowia ?? Panie Burmistrzu to moze lepiej postawić na całej długości ul. Kościuszki znak zakaz zatrzymywania się, wtedy bedzie problem rozwiązany. Bo ktoś chyba mysli od tyłu.

Pytanie 4:

Zauważył Pan jaką dobrą robote robią Panie z interwencji [sadzenie kwiatów, plewienie] ?? Może by się znalazł jakis fundusz aby kupic jednolite stroje dla pań, żeby jakoś wyglądąły jak wykonuja swoją prace w centrum miasta, bo jak dotąd to nie jest najlepszy wizerunek.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi