Zamknięty przez: TvBraniewo24 2010-08-16, 22:07 |
Pytania do Burmistrza odc.4 - realizacja 18 sierpień |
| Autor |
Wiadomość |
TvBraniewo24
Administrator
|
Wysłany: 2010-07-26, 14:52 Pytania do Burmistrza odc.4 - realizacja 18 sierpień
|
|
|
W związku z dużym zainteresowaniem programem, wprowadzamy regulamin, którego treść publikujemy poniżej:
1. Pytania do programu: "Panie burmistrzu, a ja się pytam" można zadawać tylko i wyłącznie za pośrednictwem naszego forum, w dziale "Panie Burmistrzu a ja się pytam".
2.Pytania do kolejnego odcinka, można zadawać od chwili pojawienia się na forum działu z nr kolejnego odcinka do poniedziałku poprzedzającego środowe nagranie (program realizowany jest co 2 tygodnie).
3. Każdy internauta ma prawo do zadania 2 pytań w jednym odcinku.
4.W przypadku dużej ilości pytań, zastrzegamy sobie prawo do wyboru pytań, które przedstawimy w najbliższym odcinku. Pytania niewykorzystane w danym odcinku zostaną przedstawione w kolejnych odcinkach.
5.Zaznaczenie pytań przez moderatora na niebiesko oznacza, że pytania zostały zapisane na listę pytań do danego odcinka. |
| |
|
|
|
 |
skinekpl
|
Wysłany: 2010-07-26, 15:26
|
|
|
Witam
Zaczne od tego ze cieszy mnie bardzo budowa basenu, jednak martwi mnie lokalizacja.
O ile sie domyslam to basen jest budowany z mysla przede wszystkim o mieszkancach ale zapewne i o szkolach z naszego regiony ktore mogly by przyjezdzac i z basenu korzystac znacznie dajac mu zarobic. Chcialem sie wiec zapytac jak ten problem rozwiazuje projekt bo po pierwsz droga dojazdowa jest nie zbyt szeroka wiec np 2 mijajace sie autobusy mogly by miec problem, po drugie czy jest przewidziany jakikolwiek parking przed basenem bo wydaje mi sie ze np 5-6 autobusow plus kilka samochodow osobowych moze byc problemem spowodowanym mala iloscia miejca i po trzecie czy sa w planie jakies chodniki wzdloz zoo i w kierunku botanicznej bo duzo osob chodzi kolo zoo na spacery, z dziecmi lub bez badz zwyczajnie tamtedy przechodzi a przy otwarciu basenu i zwiekszeniu naterzenia ruchu moglo by to sie stac niebezpieczne.
P.S przepraszam za brak polskich znakow ale uzywam klawiatury ktora nie posiada takowych.
dziekuje z powazaniem Bartek |
|
|
|
 |
b-wo
|
Wysłany: 2010-07-26, 18:54
|
|
|
Mam pytanie
1 Czy plac za nowym budynkiem przy rondzie moze zostac uporzadkowany ? Są tam pręty gruz itp.
2 Czy zostaną pszycięte gałęzie wiszące zbyt nisko? np pomiędzy rynkiem a biedronką |
|
|
|
 |
skinekpl
|
Wysłany: 2010-07-28, 19:56
|
|
|
Moje drugie pytanie dotyczy orlika który ma powstać kolo SP3. Z tego co mi wiadomo prace ma wykonać ta sama firma która robiła orlik na zatoce. Czy to prawda? Jeżeli tak to prosił bym żeby ktoś kontrolował tą budowę i żeby to był orlik jak np w Gdańsku czy Olsztynie. Na orliku na zatoce można zrobić sobie krzywdę przewracając się, stoi na nim woda co jest niedopuszczalne na sztucznej nawierzchni i nie nadaje się on nawet do poprawki a do zrobienia od nowa. Moje pytanie brzmi czy jest na ten orlik jakaś gwarancja? I czy jest za niego odpowiedzialne miasto czy ktoś inny gdyż jest on w stanie krytycznym a użytkowników jest coraz więcej.
Dziękuje pozdrawiam Bartek. |
|
|
|
 |
krisbwo
|
Wysłany: 2010-07-28, 23:35
|
|
|
| Panie Burmistrzu... Wjazd na ulice Matejki(przy aptece) nie należy do najbardziej bezpiecznych. Po jednej i drugiej stronie ulicy często stoją samochody, najczęściej parkują tam ludzie idący do apteki bądź lekarza, najgorzej, że jest to przy samym wjeździe. Nie raz byłem świadkiem nagłego hamowania w tamtym miejscu. Proponowałbym ustawienie tam znaku zakazu postoju i zatrzymywania sie. Pozdrawiam, Krzysiek. |
_________________ Don't Worry, Be Happy! |
|
|
|
 |
Farfan
Braniewianin
|
Wysłany: 2010-07-29, 09:36
|
|
|
Witam.
Moje pytania będą dotyczyły Osiedla Wojskowego.
Pierwsze pytanie brzmi: Czy dało by się coś zrobić z tą kamienną drogą, która się ciągnie wzdłuż ulicy Stefczyka jakiś asfalt położyć, bo już od kilku lat jak pewnie sam pan zauważył nie jeżdżą tam już czołgi i cały sprzęt wojskowy na poligon, przy JW2980 od str. ul. Sikorskiego jest ładny asfalt czemu by nie zrobić i na ul. Stefczyka?
Drugie pytanie padało już w programie, ale nie zaszkodzi zadać jeszcze raz jak sam pan wie jest duża ilość młodzieży na Koloni Wojskowej dużo dzieci gra między blokami na ulicach, bo nie mają gdzie piłką pokopać nasz Orlik Braniewski jest zasypany zapisami inne jeszcze nie powstały np. przy Budowlance prace chyba stoją w miejscu. Jak widać zapotrzebowanie na boisko jest czy dało by się coś z tym zrobić, żeby to się nie ciągneło latami, bo wyjdzie na to, że ta młodzież wyjedzie studiować, a boisko dopiero powstanie jeżeli w ogóle powstanie.
Trzecie pytanie jest też odnośnie ulic jak sam pan wie i zapewne jechał pan ul. Sucharskiego od str. garaży nawierzchnia jest w tragicznym stanie to nawet nie podpada pod jakąś polną drogę, bo tu już duża ilość dziur. Czy dałoby się coś z tym zrobić ?
Czwarte pytanie jest odnośnie już miasta sam pan wie, że młodzież w lato nie lubi siedzieć w domu, ale jak nie raz idę miastem i widzę pijanego małolata, albo pijącą młodzież w miejscu publicznym czy Policja tego nie widzi nie będę podawał ulic, bo jest ich wiele.
Liczę na wyczerpującą wypowiedź, ale przede wszystkim zrobienie coś w tym kierunku.
ps. do Moderatorów: wiem, że można max 2 pytania, ale chyba te 4 pytania są ważne decyzje pozostawiam wam chciałbym, żeby wszystkie 4 pytania się pojawiły, ale jeżeli to stanowi jakąś przeszkodę to proszę samemu wybrać pytania dobrze jest poznać odp. na któreś z tych pytań. |
|
|
|
 |
jdr1
|
Wysłany: 2010-07-29, 18:49
|
|
|
Panie Burmistrzu.
Jeszcze słowo o znakach informacyjnych z nazwami ulic. Są super, tylko że brak jest na pewno jednego na ulicy Stefczyka -skrzyżowanie z ulicą Grota - Roweckiego. Wszyscy którzy nie znają tego skrzyżowania przejeżdżają je i potem zatrzymują się po 100 i dopiero cofają. Można by to naprawić i postawić tabliczkę z nazwą tych ulic. Pozdrawiam.
/ jdr1 / |
|
|
|
 |
Stajenna
|
Wysłany: 2010-07-29, 21:56
|
|
|
Więc tak, Panie Burmistrzu, co do stajni. Bardzo potrzebne jest odnowienie budynku oraz jego wnętrze. Stadnina konna jest wspaniałą atrakcja naszego miasta, uczęszcza tam naprawdę wiele dzieci jak i dorosłych. Jest to przepiękny sport. Sprzęt się sypie, parkur (miejsce do jazdy konnej) jest nie równy, w każdej chwili koń może się podknąć i zrobić sobie krzywdę jak i dla jeźdźca. Nie prosimy o zbyt wiele, a naprawdę każda pomoc się przyda.
Pozdrawiam ! |
|
|
|
 |
Amazonkaa
|
Wysłany: 2010-07-29, 22:57 Stajnia.
|
|
|
Witam Panie Burmistrzu .Musze wyrazić swoje zażenowanie pańską pracą. Panu tylko w głowie : ZATOKA BRANIEWO. Może pomyślałby Pan również o innych atrakcjach tego miasta ,jakimi niegdyś było P.S.O.( Państwowe Stado Ogierów)? Kiedyś to miejsce tryskało radością i chęcią do dalszego rozwoju. Niestety Pan to zepsuł zostając burmistrzem. Myśli Pan tylko o Zatoce ,z nią wiążą się ciągłe Pana plany. Coraz to nowsze boiska i inne rzeczy. W ten sposób nie rozwija Pan reszty miasta. Jazda konna jest najwspanialszym sportem jakiemu można by się poświęcić. Praca z końmi również jest niesamowita. Konie potrafią uspokoić ,odbierają wszystkie emocje ludzkie tak ,aby ludzie czuli się dobrze. Wiele chorych dzieci na różne choroby np.autyzm ,dzięki pracy z końmi zapominają o chorobie. A Pan to niszczy, niszczy Pan marzenia ,marzenia małych dzieci jak i zarówno starszych członków stajni na terenie dawnego P.S.O. Nasza hala wciąż przecieka ,nie da się w niej pracować .Szyby są powybijane. Dach stajni przecieka ,parkur jest nierówny i utrudnia koniom pracę. Przeszkody nie maja wymiarów ,jakie są potrzebne na zawody i treningi,aby jeźdźcom i koniom nic się nie stało.Sprzęt się wciąż psuje, brakuje środków na jego odnowę lub wymianę ,bo stary jest prawie nie do użytku. Nasi stajenni chcieliby zorganizować zawody konne w Braniewie ,ale niestety nie mają dofinansowania z Pana strony jak i warunków. Myślę ,że chociaż raz w swoim życiu mógłby Pan włożyć więcej pieniędzy w stadninę ,niż w Zatokę. Uszczęśliwiając tym wiele jeźdźców i rozsławiając tym samym Braniewo. Mam nadzieję ,że Pan w końcu coś zrobi. Liczymy na Pana pomoc! Pozdrawiam . |
|
|
|
 |
Master
Master
|
Wysłany: 2010-07-29, 23:16 Pytanie do P.Burmistrza odnośnie Basenu itp.
|
|
|
Drogi Panie Burmistrzu mam takie pytania odnośnie budowy, dojazdu basenu.
Widać w końcu postanie w Braniewie Basen. Co każdego Braniewiaka na pewno cieszy. I za to jak najbardziej dziękujemy !
Ale jest jeden problem !
Droga na której jest dojazd do basenu na okres jesienno-zimny jest w stanie krytycznym. Ludzie Dzieci i Młodzież z pobliskich domów ma ciężkość z dojściem do szkół oraz centrum miasta.Błoto jakie tam powstaje to naprawdę masakra.
2 sprawa to. Przez ten cały czas co jest budowa Basenu i są te HAŁASY ( STUKI, KOPARKI, BETONIARKI itp ) cały czas hałasuje! Czasami naprawdę nie da rady wysiedzieć w dzień w domu. Tak samo Jest podłączenie pod linie energetyczną aby mieli prąd pracownicy basenu. Ale w domach prąd przygasa.
Myślę, że pan coś postanowi w prezencie albo wynagrodzeniu mieszkańcom ulicy Łąkowej, Botanicznej za to,że wytrzymują te hałasy itp.
nie ukrywając chodzi mi o ( karnety, zniżki )
wiedząc,że jest pan naszym Burmistrzem więc myślę,że coś pan w tym kierunku zrobi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
skinekpl
|
Wysłany: 2010-07-30, 09:18
|
|
|
do Master:
albo mi sie wydaje albo zadalem juz bardzo podobne pytanie do Twojego , jak bys mogl nastepnym razem czytac o co inni pytaja a dopiero potem zadawac swoje pytanie |
|
|
|
 |
diablo
|
Wysłany: 2010-08-01, 11:18
|
|
|
Do Amazonkaa
A ja muszę wyrazić swoje zażenowanie. Chyba jesteś młodą osobą, która nie zna zasad wynajmu stajni. Zgadzam się, że jazda konna jest wspaniała a praca z końmi niesamowita. Tylko czy burmistrz ma też posprzątać odchody i gnój w stajni i w okół niej, czy ma też wyciąć chwasty, bo ogólny bałagan jest przerażający, tego nie widzisz? Konie są prywatną własnością osób prywatnych, sprzęt (drągi, stojaki itp.) również, a parkur powinien być przygotowany przez użytkownika (chyba mu płacisz za jazdę?) Dlaczego było tyle radości kiedyś? Bo byli ludzie odpowiedzialni i chcący coś zrobić a nie czekać na gotowe.
Stajenny wg Słownika Języka Polskiego to: pracownik dozorujący stajnię i doglądający koni, a nie organizator konkursów.
Więc młoda Amazonko, zanim coś napiszesz najpierw się zastanów |
|
|
|
 |
b-wo
|
Wysłany: 2010-08-02, 17:14
|
|
|
Panie Burmistrzu chyba nie wszystkie gałęzie zostały przycięte a chociaz przy ul gdańskiej przy moscie i w wielu innych miejscach.
Plac za nowym blokiem na elbląskiej niedosc ze jest niekoszony to jeszcze lezy tam gruz
Czy mógł by pan się tym zając????? |
|
|
|
 |
zatoka
|
Wysłany: 2010-08-02, 21:41
|
|
|
Panie Burmistrzu czy miasto planuje w przyszłości budowę ścieżek rowerowych w Braniewie??Jeżeli są plany czy może nam Pan powiedzieć w których miejscach,przy jakich drogach takie ścieżki są planowane??
Kilka lat temu dosyć głośno mówiło się w Braniewie na temat obwodnicy miasta, która miała odciążyć główne ulice.Jeśli się nie myle Obwodnica miała przebiegać wschodnią strona miasta od ulicy Sikorskiego przecinając ulice Stefczyka,Kolejową i dalej miała się łączyć z ulicą Królewiecką na wysokości Młoteczna.Czy nadal jest plan wybudowania takiej obwodnicy??
29 czerwca odbyła się Sesja Sejmiku Województwa Warmińsko -Wazurskiego.W punkcie 9 porządku obrad możemy przeczytać:Podjęcie uchwały w sprawie zamiaru likwidacji przez PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. linii kolejowej nr 254 Tropy- Braniewo, na odcinku Elbląg Zdrój- Braniewo Brama –Czy wie Pan co za uchwała została podjęta??W tym roku po wielu latach przerwy cos drgneło na lini Braniewo Elbląg przez Frombork a tu nagle słyszymy że PKP chcą zlikwidować znaczny odcinek linii 254.
Kilka tygodni temu Warmińsko-Mazurski Urząd Wojewódzki rozstrzygnął przetarg na wykonanie koncepcji technologiczno-architektonicznej Kolejowego Przejścia Granicznego w Braniewie.Prędzej czy później dojdzie do robót na przejściu granicznym.Może to będzie zachęta dla PKP aby uporządkować teren przed dworcem.A może miasto ma plan jak zagospodarować ten teren w przyszłośc.Boje sie że po "przeprowadzce" PKS-u na ulicę Kościuszki ten teren podupadnie jeszcze bardziej. |
_________________ zatokabraniewo.futbolowo.pl |
|
|
|
 |
b-wo
|
Wysłany: 2010-08-03, 21:21
|
|
|
| Widze ze plac za nowym budynkiem został dziś skoszony. Teraz uwidocznił sie gruz |
|
|
|
 |
|
|